Stuvet hvidkål

Ingredienser stuvet hvidkål:

750 gr. hvidkål

50 gr. smør/margarine

2 spsk. hvedemel

3 dl. mælk

salt og peber

 

Hvidkålen koges i letslatet vand i 8-10 min, til det er næsten mørt. Vandet hældes fra, (gemmes til sovsen) og hvidkålen står og hviler til den skal bruges igen.

I en gryde smeltes smørret og herefter piskes melet i, så det danner en "melbolle".

Herefter piskes op med mælken. Hvis sovsen er for tyk, kan lidt af kogevandet puttes i. Det gør ikke noget sovsen er lidt tyk, for når den kogte kål kommes i afgiver den lidt væde.

Tilsidst kommes kålen i, og der tilsmages med salt og peber.

 

Ingredienser til frikadeller:

 

400/500 gr. hakket svinekød

1 hakket løg

1 æg

2 spsk hvedemel

½ dl vand

margarine til at stege i

 

Start med at blande løg, æg, mel og vand til en masse og put herefter kødet i og rør det hele sammen.

Brug en spiseske til at forme frikadeller og steg dem på en varm pande.

 

Det er altid lækkert med en kartoffel til, så de skal koge i ca. 20 min, gerne med skræl, og så er der et lækkert måltid.

Velbekommen

 

Del på Facebook