Kartoffelsuppe

Kartoffelsuppe

 

 

 

Ingredienser:
500 g kartofler Antonia eller Erika.
100 g persillerod
100 g knoldselleri
100 g porrer
1,5 ltr. Vand
Grøntsagsboullion, der svarer til mængden af vand

Persillepesto (løvstikke)
20 gr. Persille (løvstikke)
3 spsk koldpresset rapsolie
1 spsk hvid balsamico
1/2 tsk grovkornet sennep
Salt/peber

 

Sådan gør du:

 

Skræl alle rodfrugter og skær i tern, koges under låg i 45 min. Rodfrugterne og vandet de er kogt i blendes. Smag til med salt og peber, 1 dl piskefløde, 1 spsk mørk balsamico og 1 tsk tørret ramsløg.

Serveres med et drys nigellafrø ( kan udelades) og persillepesto (løvstikke, når det kan fåes).

Persillepesto (løvstikke):
Det hele blendes til en ensartet konsistens!

 ”Drys”

20 gr. Mandler

20 gr hasselnødder

1 spsk sesamfrø

 

Ovenstående ristes på panden og hakkes groft! Vend 1 tsk koriander og 1 tsk fennikelfrø i og smag til med flagesalt og groft peber!

Del på Facebook