Aspargeskartoffelsalat

Kartoffelsalat med cremet vinaigrette, spidskål og krydderurter

Til 4 personer

1 kg aspargeskartofler
1/4 spidskål
1 stor håndfuld blandede krydderurter, f.eks. dild, purløg og kørvel
3 spsk olivenolie
2 spsk hvid balsamico
1 stor tsk dijonsennep
1 tsk sukker
½ tsk groft salt + 1 spsk til kartoflerne
3 toppede spsk creme fraiche 18%
sort peber

1. Skrub kartoflerne og kog dem i vand med  1 spsk salt. Lad dem koge i 5-7 minutter og sluk så for varmen og lad dem trække i det varme vand – på den måde er det lettere at styre kogningen, så de ikke får for meget. Og så er det endda energisparende! De skal trække ca. 10 minutter. Tjek med en skarp kniv, om det er møre – de skal stadig være faste i det. Hæld vandet fra og lad kartoflerne køle helt af. Kog dem evt. dagen før.

2. Lav en helt klassisk vinaigrette: i bunden af den skål, du vil servere kartoffelsalaten i piskes sennep sammen med olie, balsamico, sukker, lidt sort peber og ½ tsk groft salt. Pisk det grundigt sammen, så senneppen emulgerer dressingen, dvs. at den tykner og hænger sammen. Rør creme fraichen i.

3. Skær kartoflerne i tykke skiver direkte ned i dressingen. Hak krydderurterne groft og kom i og snit kålen helt fint og kom også i skålen. Kværn godt med sort peber over og vend det hele forsigtigt rundt. Jeg bruger en kagespatel af gummi, for at undgå at kartoflerne går i stykker.

Del på Facebook