Lækkert foccacia med kartofler

 

10 g gær

5 dl vand

175 g durummel

400 g hvedemel

1,5 tsk sukker

1,5 tsk salt

1,5 tsk olivenolie

 

Topping:

5 spsk olivenolie

1 rødløg

200 g kartofler

5 kviste rosmarin

2 tsk salt

 

 

Rør gæren ud i vandet og tilsæt durummel, hvedemel, sukker, salt og olivenolie. Rør det godt sammen til en ensartet dej.

 

Lad dejen stå og hvile tildækket på køkkenbordet i 30 minutter. Kom den herefter over i en lufttæt beholder. Sæt den i køleskabet, og lad den koldhæve i 12-18 timer.

 

Tag dejen ud af køleskabet, og lad den hvile i 30 minutter. Beklæd en bradepande (ca. 25x40 cm) med bagepapir. Smør bagepapiret med ca. 1/2 spsk af olivenolien.

 

Kom dejen op i bradepanden, og stræk den forsigtigt ud, til den fylder hele bradepanden. Lad dejen hvile, imens du forbereder fyldet.

 

Forvarm ovnen til 225 grader.

 

Pil rødløget, og snit det i tynde skiver. Skyl og skrub kartoflerne grundigt, og skær også disse i tynde skiver. Kom begge dele op i en skål. Hak rosmarin fint, og kom det i skålen sammen med salt. Tilsæt 4 spsk olivenolie, og vend det hele godt rundt.

 

Hæld den sidste 1/2 spsk olivenolie ud over focaccia-dejen, og tryk huller i dejen med fingrene, så olivenolien trænger ned i hullerne. Det er nemmest at gøre, hvis du fugter fingrene i vand, så dejen ikke hænger ved.

 

Fordel kartofler og rødløg ovenpå dejen. Er der rosmarinolie tilbage i skålen, kan du hælde det over focacciaen.

 

Sæt brødet i ovnen, og bag det i 30-35 minutter, til kartoflerne er gyldne på toppen, og brødet er færdigbagt.

 

Opskriften er fra Simon Glue

 

Følg nedenstående link for flere kartoffelopskrifter:

 

 https://www.webopskrifter.dk/kategorier/kartofler-i-ovn-10294/

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Del på Facebook