Lammeruller i stærk tomatsauce
tomt_billede.jpg

Til 4 personer

Tips:
Kan anvendes som forret. Server da kun én rulle pr. person.

Tilberedningstid:
1 t. 15 min.

Ingredienser:
8 store, hele blade kinakål

Kartoffelmasse:
800 g kartofler
1 æg
1 tsk groft salt
2 tsk pulveriseret spidskommen

Lammefyld:
1 spsk olie
300 g meget magert lam skåret i meget små stykker
1 rød peberfrugt i små tern
1 hakket løg
1 fed hvidløg - presset
1 tsk groft salt
1 tsk peber

Tomatsauce:
2 dåser flåede tomater
1 tsk tabasco
1 tsk groft salt

 

Sådan gør du:

  1. De nederste 5 cm skæres af kinakålbladene.

  2. Bladene koges i let saltet vand i 2 min. og lægges til tørre på et rent viskestykke.

  3. Kartoflerne skrælles, koges, moses og blandes med det sammenpiskede æg, spidskommen og salt.

  4. Løg og hvidløg svitses på en pande i olien. Lammekød og peberfrugt tilsættes, og det hele steger videre et par min. Smages til med salt og peber.

  5. På hvert kinakålsblad lægges 2-3 spsk katoffelmasse, som fordeles til en lille firkant (ca. 8x8 cm.)

  6. Derefter kommes lammefyldet på kartoffelmassen.

  7. Det hele rulle forsigtigt sammen - sørg også for at siderne er lukket.

  8. Rullerne lægges med åbningen nedaf i et stort ildfast fad.

  9. Saucen laves. Tomaterne moses let og hældes i en gryde og gives et opkog sammen med tasbasco og salt.

  10. Saucen hældes ved rullerne - men ikke på rullerne.

  11. Dæk fadet med stanniol og sæt det i ovnen i 25 min ved 200 grader.

  12. Anrettes i dybe tallerkener først med tomatsauce og derefter med 2 ruller ovenpå.

  13. Serveres med brød

 

Del på Facebook